Wat is haptotherapie

Haptotherapie houdt zich bezig met zelfontwikkeling. Haptotherapie is een vorm van therapie die je meer bewust maakt van jezelf.
Het is een therapie die je middels een gesprek leert inzien dat wat je meemaakt niet uit de lucht komt vallen maar een logisch gevolg is van wat er tot nu toe in je leven is gebeurd en niet gebeurt. Door middel van aanraken kun je gaan ervaren hoe dat wat er is en niet is zich vertaald heeft in je lichaam. Je leert luisteren naar je gevoel en naar wat en hoe je lichaam reageert.

De aanraking neemt een centrale plaats in bij de behandeling omdat aanraken het meest direct en wederkerig is. Als je aangeraakt wordt ervaar je; dit ben ik.
De aanraking bevestigt je bestaan. Het maakt je heel direct bewust van wat je voelt. Als je kunt voelen wie je bent kun je je eigenwaarde en zelfvertrouwen ontwikkelen c.q. versterken.

Het verwoorden van wat je voelt kan het contact met je voelen versterken. Het benoemen bevestigt het gevoel.
De kwaliteit van je leven neemt toe omdat je beter in staat bent om op situaties te reageren. Voelen is nodig om te weten wie je werkelijk bent, om keuzes te maken, om verantwoordelijkheid te nemen om te worden wie je bent.

Stapel stenen in balans op Haptotherapie Sonja Nuyt te Amsterdam